понеділок, 19 червня 2017 р.

8 рекомендацій педіатрів з організації харчування дітей влітку

  • Якщо дитина в жарку погоду відмовляється від їжі, то запропонуйте йому один кисло-солодкий фрукт, тоді апетит покращиться.
  • До вечора на вулиці стає прохолодніше, потреба в їжі дає про себе знати. Прослідкуйте, щоб за вечерею дитина не перевантажив шлунок, не наїдався на ніч.
  • Складайте дитяче меню, в якому приблизно 50% білків дають продукти тваринного походження (м’ясо, сир, сир, йогурт, молоко, яйця, нежирні сора морської риби, яловича печінка).
  • Краще в м’ясних стравах телятина, грудка курки, індички, м’ясо кролика.
  • Повноцінні, необхідні зростаючому організму жири дитина повинна отримувати з яєчним жовтком, вершковим маслом. Вміст рослинних жирів в харчуванні дитини складає 25%.
  • Свіжі овочі та фрукти обов’язково включайте в щоденний раціон влітку. Це доступні джерела вуглеводів, ферментів і вітамінів для дитячого організму.
  • Кабачки, морква, картопля, брокколі піддавати тепловій обробці. Помідори, редис, огірки, листя салату, цибуля діти споживають у свіжому вигляді.
  • Влітку відбувається посилене виділення поту з мінеральними солями. Ці втрати організму треба компенсувати. У спекотну погоду для втамування спраги давайте дитині очищену негазовану воду.
  • Користь фруктів і овочів для дітей

  • Фруктові, ягідні та овочеві соки містять натуральні речовини свіжих плодів, що мають оздоровчу дію на організм.
  • Персиковий сік підсилює секрецію травних залоз, має протиблювотну дію.
  • Помідори корисні дітям завдяки високому вмісту калію, вітаміну С і каротину.
  • Свіжа морква містить 12 ферментів, вітаміни, органічні кислоти, підвищують опірність організму інфекціям.
  • Огірки покращують апетит, а свіжий сік плодів володіє бактерицидною дією.
  • Капуста містить 13 вітамінів, зокрема провітамін D.
  • Кабачки нормалізують перистальтику кишечника.
  • Відвар груш добре втамовує спрагу в жарку погоду.
  • Джерело: http://poradum.com