8 рекомендацій педіатрів з організації харчування дітей влітку
Якщо дитина в жарку погоду відмовляється від їжі, то запропонуйте йому один кисло-солодкий фрукт, тоді апетит покращиться.
До вечора на вулиці стає прохолодніше, потреба в їжі дає про себе знати. Прослідкуйте, щоб за вечерею дитина не перевантажив шлунок, не наїдався на ніч.
Складайте дитяче меню, в якому приблизно 50% білків дають продукти тваринного походження (м’ясо, сир, сир, йогурт, молоко, яйця, нежирні сора морської риби, яловича печінка).
Краще в м’ясних стравах телятина, грудка курки, індички, м’ясо кролика.
Повноцінні, необхідні зростаючому організму жири дитина повинна отримувати з яєчним жовтком, вершковим маслом. Вміст рослинних жирів в харчуванні дитини складає 25%.
Свіжі овочі та фрукти обов’язково включайте в щоденний раціон влітку. Це доступні джерела вуглеводів, ферментів і вітамінів для дитячого організму.
Кабачки, морква, картопля, брокколі піддавати тепловій обробці. Помідори, редис, огірки, листя салату, цибуля діти споживають у свіжому вигляді.
Влітку відбувається посилене виділення поту з мінеральними солями. Ці втрати організму треба компенсувати. У спекотну погоду для втамування спраги давайте дитині очищену негазовану воду.
Користь фруктів і овочів для дітей
Фруктові, ягідні та овочеві соки містять натуральні речовини свіжих плодів, що мають оздоровчу дію на організм.
Персиковий сік підсилює секрецію травних залоз, має протиблювотну дію.
Помідори корисні дітям завдяки високому вмісту калію, вітаміну С і каротину.
Свіжа морква містить 12 ферментів, вітаміни, органічні кислоти, підвищують опірність організму інфекціям.
Огірки покращують апетит, а свіжий сік плодів володіє бактерицидною дією.
Капуста містить 13 вітамінів, зокрема провітамін D.
Кабачки нормалізують перистальтику кишечника.
Відвар груш добре втамовує спрагу в жарку погоду.
Джерело: http://poradum.com